Miten asennan humidorin?

Aloita pyyhkimällä humidorin sisäseinät ja hyllyt puhtaalla kostealla liinalla. Espanjan seetripuu ime kosteutta ja toimii kosteuden säätelijänä. Puun kosteuttaminen liinalla vähentää riskiä, että sisäpaneelien kuiva puu imisi kosteuden sikareistasi. On erittäin suositeltavaa käyttää tislattua vettä, kun on kyse humidorista, ettei kalkkia pääsisi kehittymään puun pinnalle.

Seuraavaksi kostutin tulisi täyttää tislatulla vedellä tai vaihtoehtoisesti erityisellä kostutinnesteellä, kuten esimerkiksi adorini humidorien mukana tulevalla. Aseta täytetty kostutin humidorin sisälle ja sulje kansi.

Tislatun veden käyttäminen kostutinnesteenä auttaa pitämään kostuttimen puhtaana bakteereista ja estää sienen huokosia tukkeutumasta. Erityisissä kostutinnesteissä käytetään usein tislattua vettä pohjana, mutta ne sisältävät lisäksi hajusteettomia bakteereita vastustavia lisäaineita.

Elektroninen kostutinjärjestelmä kiihdyttää humidorin ensimmäistä kostutusta, jatkaen kosteuden pumppaamista humidoriin kunnes haluttu kosteustaso on saavutettu. Perinteisillä kostutusjärjestelmillä saattaa mennä useita päiviä kunnes vaadittu kosteustaso on saavutettu. Humidorin sisälle voi myös laittaa tislatulla vedellä täytetyn astian, nopeuttaakseen ensimmäisen kostutuksen prosessia, kunnes kosteustaso on haluttu ja sisustan puupaneelit ovat imeneet itseensä tarpeeksi kosteutta. Tämä on hyvin hyödyllistä etenkin suurien humidorien kohdalla.

Lopuksi kosteusmittari tulisi kalibroida tarvittaessa. Seuraava video näyttää, miten humidori asennetaan käyttövalmiiksi.

Tarvitseeko humidori erityistä...


Mitä lisävarusteita sikarinpolttaja...