Sytyttimet

Sytyttimet

Sytyttimet eivät ainoastaan tarjoa liekinlähdettä, vaan ne voivat myös tuoda sikarin polttokokemukseen tyyliä tai jopa jännitystä. Sytyttimiä on kaiken muotoisia ja kokoisia, ja ne on suunniteltu erilaisiin tarkoituksiin, jotka on mukautettu sikaria ja piippua polttavien erityistarpeisiin. Vaikka henkilökohtainen mieltymys ratkaisee viime kädessä sytyttimen valinnan, on olemassa muutamia huomionarvoisia seikkoja, jotka auttavat sinua valitsemaan sinulle sopivan sytyttimen.


Sytytintyypit
Mikä tahansa sytytin tarjoaa epäilemättä ainakin riittävän liekin sikareiden sytyttämiseen, mutta kaikki sytyttimet eivät ole ihanteellisia sikareiden sytyttämiseen. Sytyttimet kuuluvat yleensä kahteen ryhmään: bensiini- tai butaanisytyttimiin. Vain toinen on suotava sikareiden kanssa käytettäväksi.

Bensiini
Bensiinisytyttimissä, joita kutsutaan myös nestesytyttimiksi, on yksinkertainen sytytysjärjestelmä, jossa yhdistyvät bensiini, kivi ja sydänlanka. Tämä klassinen rakenne tekee tämäntyyppisistä sytyttimistä helppokäyttöisiä ja kestäviä. Monet bensiinisytytinmallit, kuten ikoninen Zippo-sytytin, voivat tarjota luotettavan tuulenkestävän liekin. Vaikka näillä sytyttimillä on hyvät puolensa, bensiinijäämät voivat vaikuttaa kielteisesti tupakan makuun. Bensiinisytyttimiä ei siis suositella sikareiden tai tupakkapiippujen sytyttämiseen.

Butaani
Toisin kuin nestepohjaiset bensiinisytyttimet, nämä sytyttimet käyttävät lähes hajutonta ja mautonta paineistettua kaasua. Tämä tekee siitä puhtaammin palavan vaihtoehdon, joka vaikuttaa vähemmän sikareihisi, joten voit nauttia paremmin kaikista tupakan vivahteista. Butaanisytyttimissä on joko perinteinen kivipyöräsytytys tai nykyään yleistynyt pietsosähköinen järjestelmä. Ne tarjoavat myös laajemman valikoiman tyylejä, joista valita. Koska kaikki butaanisytyttimet ovat kuitenkin paineistettuja, monet niistä eivät toimi tehokkaasti noin 3 000 metrin korkeudessa tai sen yläpuolella. Jos tämä siis on tärkeää, haluat sytyttimen, joka on mitoitettu suurempiin korkeuksiin.

On myös butaanisytyttimiä, jotka on suunniteltu erityisesti sikareille. Näissä sikarisytyttimissä on usein leveämpi tai useampi liekki, jotta ne kattavat paremmin sikarin sytyttämiseen tarvittavan pinta-alan. Niissä voi myös olla suuremmat polttoainesäiliöt, polttoainetasoikkunat, sisäänrakennetut painettavat sikarileikkurit tai jopa kokoontaitettavat giljotiinileikkurit. Yksi sikarisytyttimien haittapuolista on se, että nämä lisäominaisuudet voivat tehdä sytyttimistä seurauksena suurempia ja painavampia, jolloin niitä on hankalampi kuljettaa mukana.Butaanisytyttimien muutamat huonot puolet, joita niissä saattaa olla, painavat paljon vähemmän kuin niiden hyvät puolet, ja ne tarjoavat parhaan mahdollisen muodon, toiminnan ja mukavuuden. Suurin osa kaikista HumidorDiscountin tarjoamista sikarisytyttimistä on uudelleentäytettäviä butaanisytyttimiä antaen sinulle dynaamisen kokoelman korkealaatuisia sytytinvaihtoehtoja, joista valita.

Liekityylit

Kun butaanisytyttimet ovat kehittyneet, myös saatavilla olevat liekkityylit ovat kehittyneet. Jokainen tyyli antaa ainutlaatuisen näkökulman sikarien sytyttämiseen antaen sinulle useita vaihtoehtoja parhaiten makuusi sopivaan valintaan.

Pehmeä liekki

Tämä on perinteinen liekkityyli, joka löytyy sekä kivi- että pietsosähköisistä sytyttimistä. Koska useimmat pehmeät liekit eivät ole tuulenkestäviä, tätä liekkiä käyttävät sytyttimet soveltuvat parhaiten sisäkäyttöön. Tästä rajoituksesta huolimatta pehmeäliekkiset sytyttimet voivat antaa sikarikokemukselle eleganssia ja nostalgiaa. Ylellinen S. T. Dupont Ligne on tästä erinomainen esimerkki.

Liekitön

Liekittömissä sytyttimissä käytetään ainutlaatuista tuulenpitävää lämmityskäämielementtiä, joka tuottaa lämpöä pienellä liekillä tai ilman liekkiä. Valitettavasti rakenne ei yleensä toimi hyvin sikareiden kanssa. Liekin puuttuminen voi tehdä sikarin sytyttämisestä työläämpää, mikä puolestaan polttaa polttoaineen nopeammin loppuun. Vaikka on olemassa sikareille suunniteltuja liekittömiä sytyttimiä, sikarista putoava tuhka ja roskat voivat usein häiritä lämmityselementtejä. Liekittömiä sytyttimiä ei siksi yleensä suositella käytettäväksi isompien sikarien kanssa, mutta ne ovat erinomainen vaihtoehto suosikkipikkusikareidesi sytyttämiseen.

Soihtu

Sikarin ystävien ylivoimaisesti suosituin valinta nykyään, soihtusytyttimet, tarjoavat voimakkaan suihkuliekin. Tarkemmin kohdennetun lämmön ansiosta sikarien sytyttäminen on nopeaa ja helppoa. Niiden suuri tuulenkestävyys tekee soihtusytyttimistä, kuten adorinin suositusta Jet Lighter, myös parhaan vaihtoehdon ulkokäyttöön. Monissa soihtusytyttimissä on useita suihkuliekkejä sikarin tehokkaampaa sytyttämistä varten. Joissakin näistä sytyttimistä on kaksi liekkiä tai useampia, ja ne voivat käyttää butaanipolttoainetta hieman nopeammin kuin tavalliset sytyttimet. On siis parasta pitää aina ylimääräinen tölkki ensiluokkaista butaania käsillä.

Kun päätät, minkälainen liekki sopii sinulle parhaiten, muista miettiä, missä nautit sikareitasi useimmiten; ulkona, sisällä tai suuremmissa korkeuksissa? Onko siellä tuulista? jne.

Sytyttimen huolto
Riippumatta valitsemastasi uudelleentäytettävän sytyttimen tyylistä, sinun on ajoittain huollettava sytytintä varmistaaksesi sen jatkuvan tehokkuuden ja pitkäikäisyyden. Joihinkin tuotteisiin, joita kannattaa olla valmiina, sisältyvät:
- polttoaine: korkealaatuinen butaani (kaasu) tai bensiini (neste)
- kivet: käytä vain sytytinmallillesi oikean kokoisia
- sydänlanka: käytetään vain bensiinisytyttimissä
- pieni ruuvimeisseli: helpottaa liekin säätämistä, polttoainesuojan irrottamista, kivien vaihtamista ja polttoainesäiliön ilmaamista
- kiillotusliina: pitää sytyttimet puhtaina ja hyvännäköisinä.

Sytyttimien huolto on nopeaa ja helppoa. Esimerkiksi butaanisytyttimen täyttämiseksi voit pitämällä sytyttimen täyttöventtiiliä ylöspäin ja butaanipurkin suutinta ylösalaisin. Paina suutin alaspäin sytyttimen täyttöventtiiliin ja pidä sitä painettuna samalla, kun lasket viiteen. Siinä kaikki.

Toisinaan saatat joutua vapauttamaan polttoainesäiliöön toistuvien täyttöjen jälkeen syntyneen ilmataskun. Jos sytytin ei syty tai se ei tunnu täyttyvän kunnolla, syyllinen on useimmiten säiliössä oleva ylimääräinen ilma! Tarvitset vain pienen ruuvimeisselin, jolla voit painaa täyttöventtiiliä alaspäin, kunnes kaikki ilma ja jäljellä oleva butaani on poistunut. Muista vain suunnata venttiili poispäin kasvoistasi, kun tyhjennät säiliötä! Täytä tankki uudelleen butaanilla, ja voit jatkaa toimintaasi. Toista tarvittaessa.

Tutustu aina sytyttimesi käyttöohjeisiin, kun teet huoltotöitä, äläkä tietenkään koskaan täytä sytytintä tai työskentele sen parissa avotulen lähellä. Turvallisuus ennen kaikkea!

Sytyttimet vs. tulitikut
Puristien rakastamat setriset sikaritulitikut tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen, joka voi parantaa sikarin alkumakua ja aromia, ja ne tarjoavat myös suuren mahdollisuuden näyttävyyteen tulitikun raapaisulla sekä liekin eloon syttymisellä sen vetäytyessä sikariin.


Sikaritulitikut ovat suosittuja lounge-ympäristöissä, mutta ne eivät kuitenkaan toimi hyvin ulkona varsinkaan tuulisissa olosuhteissa. Vaikka sinun ei tarvitse kantaa huolta tulitikkurasian hukkaamisesta, kuten saattaisit tehdä sytyttimen kanssa, vaarana on kuitenkin, että tulitikut kastuvat tai rikkoutuvat. Kun tulitikku on täyttänyt tehtävänsä, se on myös hävitettävä turvallisesti, ja se voi olla turhauttavaa, varsinkin kun olet liikkeellä.

Setriliuskat tai -tikut tarjoavat samanlaisen ilahduttavan kokemuksen kuin setritulitikut, mutta liuskat on edelleen sytytettävä sytyttimellä tai tulitikulla. Sytyttimet tarjoavat siis tulitikkuihin ja setriliuskoihin verrattuna yksinkertaisesti enemmän joustavuutta ja mukavuutta. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että sytyttimet olisivat parempia kuin tulitikut tai setriliuskat. Sytyttimet vain tarjoavat erilaisen kokemuksen. Voit aina käyttää sytytintäsi sytyttämään nuo setritikut. Vain sinä voit päättää, kumpi on sopiva siihen aikaan ja paikkaan, jossa haluat nauttia savukkeesta.

Löydä tulesi
Ominaisuuksilla, kuten sisäänrakennetuilla sikarileikkureilla, polttoainetasoikkunoilla ja helposti käteen sopivilla viimeistelyillä, sikarisytyttimet tarjoavat loistavaa toiminnallisuutta ja hienostunutta muotoilua. Löydät sellaisen jokaiseen tilaisuuteen, ja jopa sileäpintaiset sytyttimet, jotka voit kaiverruttaa. Selaa siis HumidorDiscountin sytytinmallisto läpi tänään, ja löydä lopullinen tulenlähteesi.

Kaikki hinnat sisältävät jo arvonlisäveron.. Ilmainen toimitus 99,00 € lähtien. Alle 99,00 € arvoisia tilauksia koskee erillinen toimitusmaksu. Yliviivatut hinnat ovat suositeltuja myyntihintoja.