Sikarileikkurit ja sakset

Sikarileikkurit ja sakset

Ensimmäinen askel ensiluokkaisen sikarin nauttimiseen on luoda tapa vetää sikarin läpi käyttämällä yhtä monista sikarin leikkaustyökaluista. Kun terävämpi ja puhtaampi leikkaus tarjoaa parhaan vedon, oikean sikarileikkurin valinta auttaa tuottamaan tyydyttävämmän sikarin polttoseikkailun. HumidorDiscount auttaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopivan leikkurityylin.

Leikkurityypit

Sikarileikkureita on monenlaisia, ja jokainen niistä antaa ainutlaatuisen vaikutelman sikarin luonteeseen. Koska se, miten leikkaat sikarisi, riippuu viime kädessä henkilökohtaisista mieltymyksistäsi, lyhyt katsaus niiden eroihin auttaa sinua löytämään sinulle parhaan kokemuksen tarjoavan tyylin.

Giljotiini
Giljotiinisikarileikkuri on yksi suosituimmista tavoista leikata sikari. Näitä klassisia leikkureita on tarjolla hurjan monipuolinen tyylivalikoima, ja ne tarjoavat helpon ja tehokkaan tavan leikata sikarisi. Monet harrastajat suosivat myös giljotiinileikkureita, sillä giljotiinit poistavat yleensä suurimman osan lehdestä. Tämä mahdollistaa tuottavamman vedon.

Giljotiinileikkurit antavat sinulle myös joustavuutta leikata sikarin päästä niin paljon tai niin vähän kuin haluat. Tämä on kuitenkin tehtävä erittäin varovasti, sillä liian suuren palan katkaiseminen voi johtaa sikarin kääreen purkautumiseen. Hyvä sääntö on, että koskaan ei saa leikata korkin reunaa pidemmälle, eli sitä pientä lehden osaa, joka peittää sikarin pään. Etsi vain sikarin yläosan ympärillä oleva viiva tai viivat ja leikkaa mistä tahansa sitä ennen.Yksiteräiset giljotiinit olivat pitkään olleet suosittu valinta, mutta niissä on kuitenkin haittansa. Vaikka yksiteräiset giljotiinit mahdollistavat nopean leikkausliikkeen, ne voivat toisinaan murskata tai repiä kääreen lehtiä. Kaksiteräiset sikarileikkurit leikkaavat kuitenkin kahdelta puolelta, jolloin terien paine kohdistuu sikarin keskelle, mikä vähentää sikarin lehden vaurioitumisen todennäköisyyttä. Yksiteräisten giljotiinien tiedetään myös vahingoittavan arvaamattomasti sormia, jos leikkurissa ei ole lukittavaa terää. Niinpä yksiteräiset giljotiinit ovatkin väistyneet kaksiteräisten vastineidensa tieltä sikarin ystävien suosimana valintana ympäri maailmaa.

Useimmat kaksiteräiset leikkurit leikkaavat jopa rengaskokoon 50 saakka. Jos siis pidät halkaisijaltaan suuremmista sikareista tai useista eri sikarikokoluokista, etsi leikkuri, johon sopii suurempia rengaskokoja. Adorinin kapeat keraamiset leikkurit ovat loistavia esimerkkejä, jotka leikkaavat jopa rengaskokoon 70 asti. Olipa kyseessä yksöis- tai kaksoiskillotiini, kaikki leikkurit, joissa on lukittavat terät, ovat suositeltavampia ikävien onnettomuuksien minimoimiseksi. Riippumatta giljotiinin valinnasta, muista, että mitä terävämmät ja kovemmat terät, sitä paremmat mahdollisuudet onnistua siistissä ja puhtaassa leikkauksessa.

Painettava sikarileikkuri
Yksi yksinkertaisimmista ja kannettavimmista leikkureista, painettava sikarileikkuri, on liikkeellä olevien sikariharrastajien suosikki. Pienikokoinen ja usein avaimenperällä varusteltu painettava sikarileikkuri tekee sikareiden leikkaamisesta helppoa kaikkialla, minne matkasi vievätkin.

Painettava sikarileikkuri on yksinkertaisesti pyöreä terä, joka leikkaa tai lyö sikarin päähän pyöreän reiän. Aseta terä siihen kohtaan, johon haluat leikata, paina ja kierrä. Siinä se on! Koska sikarin päähän kohdistuu painetta, on oltava varovainen, ettei sikarin lehti repeä tai halkeile. Kuten minkä tahansa leikkurin kanssa, mitä terävämpi terä, sitä parempi tulos.Painettavia leikkureita on saatavilla eri kokoja, ja joistakin on jopa tarjolla useita kokoja rakennettuna yhteen leikkuriin. Adorinin Double Cigar Punch on suosikki, joka tarjoaa suurta monipuolisuutta erittäin terävillä Solingen-terillä. Painettavan sikarileikkurin fanit nauttivat leikkaamisen nopeudesta ja tarkkuudesta, ja jotkut sanovat, että pienempi veto tekee savukkeesta intensiivisemmän ja keskitetymmän. Jotkut sikariharrastajat saattavat kuitenkin kaihtaa painettavan sikarileikkurin pienempää halkaisijaa, jonka he saattavat kokea rajoittavan vetoa ja savukkeesta nauttimista.

Painettavan sikarileikkurin kauneus on siinä, että erityisesti isommille sikareille voit tehdä useita päällekkäisiä leikkauksia, jolloin saat aikaan suuremman aukon ja paremman vedon lähes samalla tuloksella kuin giljotiinileikkurilla. Tämä monipuolisuus yhdistettynä sen pienempään profiiliin tekee laadukkaasta painettavasta leikkurista loistavan yleisvalinnan jokapäiväiselle sikariharrastajalle.

Sikarisakset
Monille sikarin ystäville sikarisakset tarjoavat sikarileikkureista parhaan yhdistelmän tyyliä, leikkausliikettä ja nostalgiaa. Näissä perinteisissä leikkureissa on pyöristetyt terät, jotka toimivat aivan kuten tavalliset sakset, ja niissä on kaksi kahvaa, jotka kääntyvät kahden terän leikkausliikkeen aikaansaamiseksi. Sikarisakset ovat toimisto- ja lounge-ympäristöjen suosikkeja, ja niitä on saatavana eri tyylisinä ja kokoisina. On jopa olemassa kompakteja, taskukokoisia saksileikkureita liikkeellä olevia varten.Sikarisakset toimivat pitkälti samalla tavalla kuin kaksoisleikkurit kahden saksiterän muodostaessa tasaisen pinta-alan, josta vedetään läpi. Monissa saksityylisissä leikkureissa on suuret kahvat, jotka tekevät leikkausliikkeestä nopean, mukavan ja helpon.

Vaikka saksileikkurit eivät ehkä tunnu kaikkein tarkimmalta tavalta leikata sikaria, pienellä harjoittelulla ne voivat osoittautua erittäin miellyttäviksi ja yhtä tarkoiksi kuin muutkin leikkurityypit. Varmistamalla, että terät on valmistettu terävästä, korkealaatuisesta materiaalista, sikarisakset tarjoavat sinulle monia hienoja sikarin polttoseikkailuja.

V-leikkuri
V-leikkuri, joka tunnetaan myös nimellä kissansilmä- tai kiilaleikkurina, on ehkä ainutlaatuisin kaikista erilaisista sikarileikkurityypeistä. Nimensä mukaisesti V-leikkuri leikkaa sikarin päästä V:n muotoisen kiilan. Ajatuksena on, että se tarjoaa vedon suuremmalla pinta-alalla, jotta enemmät tupakan hienoudet pääsisivät paremmin kohtaamaan makuaistin. Vaikka tästä on kiistelty siitä lähtien, kun V-leikkuri oli kultakauden sikariharrastajien leikkurivalinta, on kiistatonta, että V-leikkuri tarjoaa uniikin, ainutlaatuisen sikarin polttokokemuksen.

Perinteisiä V-leikkureita voi olla melko hankala käyttää viputerällä, jota painetaan alaspäin sikarin pään leikkaamiseksi. Monet niistä on tehty tiettyä kokoluokkaa varten, ja ne voivat vahingoittaa sikaria, jos niitä ei käytetä tarkasti, varsinkin jos leikkuuterä on tylsä. Niille, jotka ovat valmiita kokeilemaan ja erehtymään, sekä niille, joilla on nostalginen vire, nämä klassiset leikkurit voivat olla uskomattoman palkitsevia.


V-leikkurit ovat kokeneet viime vuosina uuden nousun, ja niiden muoto ja toiminta ovat saaneet täysin uudenlaisen otteen. Nykyaikaiset V-leikkurit ovat saaneet mallin, joka muistuttaa enemmän suosittuja giljotiinileikkureita, tarjoten kokemuksen, joka on paljon helpompi ja monipuolisempi kuin perinteisillä V-leikkureilla. Näissä leikkureissa on käänteinen V-muotoinen terä, joka mahdollistaa puhtaan ja tarkan leikkauksen yhdellä helpolla liikkeellä.

Vaikka V-leikkurit eivät olekaan kaikkien mieleen, ne voivat lisätä sikarin leikkausrituaaliin erittäin tyydyttävän ulottuvuuden, jota muut leikkurit eivät pysty tarjoamaan. Olipa kyse sitten perinteisten V-leikkureiden eleganssista tai modernien mallien tyylikkäästä nykyaikaisesta ilmeestä, V-leikkureiden maailmaan kannattaa ehdottomasti tutustua.

Muut leikkurityypit
Sikarileikkureista, joihin sikarin ystävät ovat vuosien varrella turvautuneet, on monia erilaisia muotoja, ja jokainen leikkuri tarjoaa eriasteista tehokkuutta. Leikkurivaihtoehtoja on loputtomasti aina lävistävästä tai tökkäävästä, joka yksinkertaisesti puhkaisee reiän sikarin päähän, leikkureihin, joissa on neljä, viisi tai jopa kuusi terää.

Yksi suosituimmista vaihtoehtoisista leikkureista on Multi-Tool, sikarileikkuri, joka tarjoaa useita muita toimintoja kuin pelkän sikarin leikkaamisen. Monissa näistä on muita käteviä työkaluja, kuten ruuvimeisseli, pullonavaaja, korkkiruuvi tai jopa veitsenterä. Näissä usein pienikokoisissa vempaimissa voi olla painettavan tyylisiä leikkureita, giljotiineja tai sikarisaksia tehden niistä ihanteellisia liikkeellä olevalle sikariharrastajalle, joka haluaa olla valmiina kaikkiin tilanteisiin. Jos etsit vaihtoehtoa giljotiinileikkureille tai painettaville leikkureille, on olemassa runsaasti muita sikarileikkurityyppejä, joista voit valita.

Leikkaus muiden yläpuolella
Jokainen leikkurityyppi antaa oman leimansa sikarikokemukseesi, joten eri vaihtoehtojen kokeileminen on aina suositeltavaa löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Kun lähdet valitsemaan leikkuria, muista, että tyypistä riippumatta tarkkuus ja terävyys ovat avain sikareiden onnistuneeseen leikkaamiseen.

Kaikki hinnat sisältävät jo arvonlisäveron.. Ilmainen toimitus 99,00 € lähtien. Alle 99,00 € arvoisia tilauksia koskee erillinen toimitusmaksu. Yliviivatut hinnat ovat suositeltuja myyntihintoja.