Mitä tehdä, jos humidorin sisäinen kosteusaste on liian korkea?

Suositellun ilmankosteusasteen lyhytkestoisesta ylittymisestä ei ole syytä huolestua ja se voikin johtua usein korkeasta ulkopuolisesta lämpötilasta kesän aikana. Jos kosteusaste kuitenkin vakiintuu yli 75 %:iin pitkäksi ajaksi, tulisi suorittaa seuraavat toimenpiteet:

  • Kalibroi kosteusmittari varmistaaksesi, että mittari näyttää oikeaa kosteusastetta. Analogiset kosteusmittarit ovat hyvin herkkiä värähtelylle ja ne pitäisikin kalibroida säännöllisesti.
  • Jätä humidori auki muutamaksi tunniksi, jotta kosteuden taso laskee taas. Tarpeen vaatiessa toista prosessi muutaman päivän kuluttua, jos kosteusaste on vielä liian korkea.
  • Tarkista kostutinjärjestelmä. Jos se on täytetty viimeisen seitsemän päivän aikana, kostutin saattaa erittää liikaa kosteutta humidorin kokoon nähden. Siinä tapauksessa täytä kostutin huolellisesti vähemmällä määrällä vettä, korvaa kostutin pienemmällä mallilla tai kostuttimella säädettävillä ilmastointiaukoilla. Monissa kostutusjärjestelmissä, kuten adorinin ja Elie Bleun valmistamissa, on mahdollista säätää, kuinka pitkälle ilmastointiaukot aukeavat. Edellä mainitun kaltaisessa tapauksessa aukkojen tulee olla suljettu lähes kokonaan, jättäen vain pienen raon.
  • Jos kosteuden lisääntyminen sattuu tapahtumaan kesän lämpimien kuukausien aikana, on suositeltavaa siirtää humidori väliaikaisesti kellariin, etenkin jos poikkeuksellinen ilmasto jatkuu usean viikon ajan.
  • Kierrätä sikareita humidorissa. Erittäin lähellä kostutinjärjestelmää olevat sikarit ovat todennäköisesti paljon kosteampia kuin alemmilla tasoilla olevat sikarit. Kokeile vaihtaa niiden paikkoja.

Yli 75 %:n suhteellisessa kosteudessa tupakan kukkimisen ja jopa homeen todennäköisyys kasvaa merkittävästi.

Miksi tulee käyttää ainoastaan...


Oikea kosteusaste humidorin sisällä