Oikea kosteusaste humidorin sisällä

Olet saattanutkin jo ostaa sikareita Karibialta. Siellä sikarit yleensä makaavat hyllyillä ilman minkäänlaista merkkiä kostuttimesta. Joissain tapauksissa kyse voi olla huolimattomuudesta, mutta syynä on varmasti myös ilmankosteus, joka Karibian kaltaisessa maassa on paljon korkeampi kuin muilla leveysasteilla.

Yleinen suositus kosteustasolle humidorin sisällä on 68–75 %, tosin pienet määräaikaiset vaihtelut molempiin suuntiin eivät haittaa.

Vain kosteat tupakanlehdet voidaan kääriä kunnolla. Tuoreissa vastakäärityissä sikareissa kosteustaso on noin 20 %, mutta se laskee vähitellen säilönnän aikana. Sikarien tulisi säilyttää noin 12–14 % vesipaino estääkseen kuivumisen. Tämän voi taata parhaiten pitämällä lämpötilan 16 °C ja 26 °C välillä. Käyttäessä humidorille sopivaksi mukautettua kostutinta kosteuden pitäisi vakautua edellä mainittuun lämpötilaskaalaan muutaman päivän kuluessa.

Etenkin anglosaksiset sikariharrastajat säilövät sikareitaan hieman alemmalla kosteusasteella, vain 65 %:n kosteudessa, ja pitkäkestoisesti jopa 60 %:n kosteudessa. Kokeneiden sikarinpolttajien olisi hyvä vertailla lempisikarinsa makua säilöttynä eri kosteusasteissa, sillä maut vaihtelevat riippuen tupakan kosteuden määrästä. Elektronisen kostutusjärjestelmän avulla humidorin sisäistä kosteustasoa voi vaihdella oman mielen mukaan.

Mitä tehdä, jos humidorin sisäinen...


Mikä on paras tasa säilöä sikareita...